Ukraynada eÄitim özellikle eÄitim Åansını yurtdıÅında denemek isteyen, aynı zamanda yurtdıÅında okumanın verdiÄi tecrübelerini yaÅamak, getirilerinden faydalanmak isteyen gençlerin tercih ettiÄi bir yoldur.
Ukraynada eÄitim ile elde edilen diplomalar hem Avrupa BirliÄi üye ülkelerinde hem de Türkiye'de geçerlidir.
Ukrayna ÃniversiteleriUkrayna'da Türkiye'deki kadar çok olmasa da birçok farklı üniversite mevcut. Bunları Åöyle sıralayabiliriz:
Kiev Taras Shevchenco Ãniversitesi
Kiev Ulusal Havacılık Ãniversitesi
Kiev Politeknik Ãniversitesi
Kiev Ä°Åletme ve Ekonomi Ãniversitesi
Odessa Ulusal Denizcilik Akademisi
Odessa Milli Politeknik Ãniversitesi
Odessa Milli Ekonomi Ãniversitesi
Ukraynada Ãniversite OkumakGünümüzde dünyanın birçok yerinden DoÄu Avrupa'da okumak isteyenlerin birçoÄu Ukrayna'da okumayı tercih ediyorlar. EÄitim dili çeÅitliliÄi, ekonomik avantajları ve diploma geçerliliÄi öÄrencilerin Ukrayna'yı tercih etmelerinin baÅlıca sebeplerindendir. Ukrayna'da konaklamadan sosyal hayata, yaÅam oldukça ekonomiktir. Okul kayıt masrafları genel olarak yıllık 3.000'ı geçmez. YurtdıÅı her ülkede üniversitede okumak için bir sınava girmenize gerek yoktur. Bu ülkelerden biri de Ukrayna'dır. Tek ihtiyacınız olan bir lise diplomasıdır. Lise diplomanızla baÅvurarak dilediÄiniz bölümde okuma imkânı elde edersiniz.
YurtdıÅı Askerlik TeciliYurtdıÅında hangi ülkede olursanız olun öÄrenim gördüÄünüz tarihlerde askerlik tecilinizi bulunduÄunuz ülkenin konsolosluÄuna giderek gerçekleÅtirebilirsiniz. Ukrayna'da Kiev BüyükelçiliÄi'ne öÄrenci belgesi, nüfus cüzdanı, vesikalık fotoÄraflarınızla giderek askerlik tecil iÅlemlerinizi halledebilirsiniz. Detaylı bilgi için okulunuz, danıÅman Åirketinizle veya direkt konsolosluk ile görüÅme yapabilirsiniz.
https://babilegitim.com/